“Freemasonry Vs. Dakwah Islam” yang mana anda pilih??

Kamu tahu tak dalam sebahagian kitab Perjanjian Lama (contohnya Yosua), pelbagai perintah diberikan untuk melakukan kekejaman terhadap orang-orang bukan Yahudi. Pembunuhan secara beramai-ramai (dan kejam) diperintahkan, tanpa memandang wanita, anak-anak mahupun orang tua.

Kekejaman yang tanpa belas kasihan ini sepenuhnya bertentangan dengan keadilan Tuhan, dan mengingatkan kita kepada kebiadaban budaya pagan.


Budaya pagan, yang menyembah dewa-dewa perang mistik kepercayaan mereka inilah yang ditumbuhsuburkan oleh segolongan Yahudi melalui Freemasonry.

Pelbagai pemikiran pagan yang disusupkan ke dalam Taurat ini tentulah mempunyai asal-usul puncanya. Pastilah ada sebahagian orang Yahudi yang mengambil, menghormati, dan menghargai suatu tradisi yang asing bagi Taurat ini, dan mengubah Taurat menurut kemahuan mereka.

Pada asalnya, tradisi ini ini merentas jauh hingga ke para pendeta Mesir kuno (para ahli sihir rejim Fir’aun). Tidak lain, Kabbalah adalah yang dibawa dari sana oleh sejumlah orang Yahudi.

Kabbalah mempunyai bentuk yang memungkinkan Mesir Kuno dan doktrin pagan lainnya menyelusup ke dalam agama Yahudi dan berkembang di dalamnya.

Banyak di antara Ahli kitab (Yahudi dan Nasrani) suka kalaulah kiranya mereka dapat mengembalikan kamu menjadi kafir setelah kamu beriman, kerana dengki yang timbul dari diri mereka sendiri, sesudah nyata kepada mereka kebenaran (Nabi Muhammad s.a.w). Oleh itu, maafkanlah dan biarkanlah oleh kamu (akan mereka), sehingga Allah datangkan perintahNya. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

[al-Baqarah 2:109]

 

Sedarlah bahawa musuh-musuh Islam sentiasa berusaha dengan apa cara sekalipun untuk menghancurkan kita. Pelbagai teknik dilakukan sama ada secara terang mahupun tersembunyi, sedikit demi sedikit meracun minda kita untuk lebih jauh daripada al-Quran, yang lebih tepat lagi, menjadikan kita lebih jauh dari Allah.

 

Jadi, pilihan terletak di atas tangan kita.

Adakah kita memilih untuk menyahut dan menyertai dakwah Islam?

Atau terus hanyut dengan dakyah Freemasonry?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wallah a’lam.

 

Sumber:

1. Harun Yahya, Ancaman Global Freemasonry, 2005

2. Miracle, The Reference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

The Days I Wrote..

April 2018
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
%d bloggers like this: